Tijd voor nieuwe duistere namen voor Into Darkness IV!

Ten eerste kondigen wij met trots de Franse blackened hardcore/sludgers CELESTE aan. Een topband die al jaren niet in Nederland speelde en naar ons weten nog nooit het noorden des lands aangedaan heeft. Hoog tijd dus! Helemaal gezien ze binnenkort met hun nieuwe langspeler ‘Infidèle(s)’ komen en ze dit nieuwe materiaal natuurlijk graag op Into Darkness willen laten horen. Of liever: laten voelen! Intenser, harder en tegelijk donkerder vind je ze namelijk bijna niet.

Next in line is Farsot. Terecht bestempeld als één van de beste en meest originele black metal acts uit Duitsland. Soms depressief, soms kunstig avant-garde gericht met veel dissonantie en fretloze baspartijen, maar ook zeker zo nu en dan knalhard en rechttoe rechtaan de blastbeat erdoor. En dan is het ook nog eens een geweldige liveband!

Iets jonger maar net zo Duits is ULTHA. Deze band timmert behoorlijk aan de weg de laatste tijd en dat werpt z’n vruchten af met veel toffe shows zoals op Roadburn en hun tour met het Amerikaanse Woe. Wie herinnert zich Regarde Les Hommes Tomber nog vorig jaar? Dit wordt weer zo’n overdonderend optreden van knalharde riffs en pure, beklemmende duisternis.

Helemaal uit Zuid-Italië gevlogen komt nog een band in opkomst: NAGA. Ultrazware zwartgeblakerde doom/sludge vol met bakken distortion: een ware muzikale hel dat hun nihilistische kijk op de wereld uitdraagt. Geen vrolijke deuntjes dus, maar die verwachten we sowieso niet op Into Darkness toch?

Verder barst de ‘Strijd’ helemaal los met de oudgedienden van het terug van weggeweest zijnde Sammath (!) en met het Vlaamse furieuze black metal gezelschap Ars Veneficium, duiken we het occulte in met het intrigerende LVTHN en ronden we deze aankondiging af met het uit eigen land afkomstige OREWOET en de gelaagde death/funeral doom van Façade!

Stay tuned!

BUY TICKETS
VISIT FACEBOOK