Eindelijk de eerste namen voor Into Darkness IV! Het heeft even geduurd, maar lang wachten wordt vaak beloond, nietwaar? En gezien we meteen met de deur in huis vallen met een headliner van formaat, gaan we er vanuit dat het wachten voor velen de moeite waard is geweest.

Wij mogen één van de iconen uit de Noorse black metal op 2 december in Neushoorn verwelkomen: ABBATH zal deze vierde editie van Into Darkness headlinen en daar zijn wij meer dan trots op! De iconische (ex-)frontman van het legendarische Immortal zal natuurlijk vele tracks van het zelfgetitelde album ten gehore gaan brengen, maar het zal ook een feest der herkenning worden met een flinke dosis Immortal nummers. Laat de winter maar komen!

Overigens is dit niet enige aankondiging vandaag. Ook het herboren Ancient zal ten tonele verschijnen in Leeuwarden. En dat mag bijzonder genoemd worden, want deze show zal de eerste in Nederland zijn sinds vele jaren! Het van oorsprong Noorse gezelschap rond heerschap Aphazel (nu: Zel) bracht vorig jaar na twaalf jaar stilte weer eens een plaat uit en is sindsdien weer behoorlijk actief. We verwachten een mengsel van stokoude nummers van platen als Svartalvheim en The Cainan Chronicle met nieuw materiaal. Op voorhand al een bijzondere show!

Maar we zijn nog niet klaar: ook de Belgische heren van Wiegedood komen hun kunsten vertonen, het Britse Fen (check dat laatste album!) komt het kanaal over en last but not least is ons eigen Friese Lugubre weer springlevend en dus is hun anti-human black metal een onvermijdelijke toevoeging aan ons festival. Tickets zijn nu te koop en haal je hier!

BUY TICKETS
VISIT FACEBOOK